Welke kleuren kun je het beste dragen op je ‘eerste’ date?

Kleur speelt een grote rol in ons gevoelsleven. Iedere kleur wekt een ander gevoel en emotie op, daarom leek het me leuk om een stukje te schrijven over het dragen van kleuren in een bepaalde situatie zoals een sollicitatie of date.

Vandaag ga ik schrijven over een paar kleuren die je het beste kan dragen op je eerste date en wat je met deze kleuren uitstraalt.

Natuurlijk moet je gewoon kleding dragen, waarin je, goed voelt en lang niet alle kleuren staan iedereen even goed. Als je zou willen weten welke kleuren jou persoonlijk echt beste staan, dan zou je eventueel een kleurenanalyse kunnen doen.

Alle foto’s die ik heb gebruikt zijn van eerdere outfits die ik samengesteld heb voor op mijn instagram en waren dan ook eigenlijk geen ‘date outfits’.

IMG_20151024_174314Screenshot_2015-10-31-19-26-38-1

Roze: De kleur roze straalt romantiek uit. Het is een vriendelijke en vrouwelijke kleur. Het nodigt uit tot contact en creëert een toegankelijke look. Een nadeel is dat roze er dom en kinderachtig uit kan zien.

IMG_20150705_120337IMG_20150713_124106

Bruin: De kleur bruin straalt huiselijk en gezelligheid uit. Uit onderzoek is ook gebleken dat deze kleur uitlokt tot vrijer communiceren. (Is misschien wel handig voor je eerste date.)

Screenshot_2015-10-31-19-28-22-1IMG_20151029_232945

Grijs: De kleur grijs straalt eigenlijk zakelijkheid uit, maar is ook een perfecte neutrale kleur. De kleur leidt niet af en alle aandacht gaat naar de persoon en de boodschap. Daarnaast kun je deze kleur vrijwel met alles combineren.

*Zwart staat er niet bij, omdat zwart ‘geen kleur’ is. Maar persoonlijk vind ik dat je zwart ook aan kan op een date. Uit onderzoek is ook gebleken dat de meerderheid van de mensen, meer zelfvertrouwen heeft als ze zwart dragen. Een nadeel is, dat je saai en somber kan overkomen, maar je kan er natuurlijk nog altijd iets van kleur toevoegen bijvoorbeeld met een sjaal, jasje, tas  of ketting.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad!

Lots of love,
Natalia

Comments

comments

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.