Voeding voor gezond & glanzend haar ♥

Voeding voor gezond & glanzend haar ♥

Voeding en wat het met je lichaam doet vind ik een heel interessant onderwerp. Ik lees hier regelmatig artikelen over en ik vind het dan ook leuk om in het kort wat tips met jullie te delen. Alles wat je eet heeft niet alleen invloed op je gezondheid, gewicht en je huid, maar ook op je haar. Het is niet zo, dat je door de tips die ik jullie ga geven opeens prachtig, vol lang en glanzend haar hebt, maar het kan zeker helpen om het mooier, voller en gezonder haar te krijgen.

1. Zalmfilet
Zalmfilet bevat omega-3 vetzuren, vitamine B12 en ijzer. Dit allemaal zorgt voor een gezonde hoofdhuid.

2. Spinazie
Spinazie bevat vitamine A, vitamine C, ijzer en calcium. Dit allemaal is natuurlijk heel erg goed voor het hele lichaam. Maar vitamine A en vitamine C zorgen voor de productie van talg. Talg is eigenlijk een soort van natuurlijke conditioner. Het enige vervelende aan talg is, dat dit je haar dus ook vet laten aanvoelen.

3. Oesters
Oesters bevatten een mineraal zink dit is een krachtige antioxidant die zorgt voor gezond haar.

4. Donkere chocolade
Donkere chocolade bevat hoge hoeveelheden van flavanoids, samen met calcium, zink, ijzer en vitamine-B. Dit zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd blijft en beschermd wordt tegen beschadiging door de zon. Zorg er trouwens wel voor dat de chocolade minstens 60% cacao bevat, want anders heeft het niet echt nut.

5. Wortelen
Wortelen zijn net als spinazie rijk aan vitamine A en dit zorgt voor een gezonde hoofdhuid en glanzend haar. Dus als je geen spinazie lust dan kun je nog altijd wortelen eten.

6.Kip en kalkoen
Kip en kalkoen zijn rijk aan proteïne en ijzer en helpen tegen broos haar. Daarnaast helpt gevogelte ook tegen een doffe haarkleur.

7. Kiwi’s
Kiwi’s bevatten vele vitamine’s die goed zijn voor een volle bos haar. Door bijvoorbeeld vitamine C voorkom je het splitsen en afbreken van je haar.

8. Zuivelproducten
Ik twijfelde of ik deze erbij moest zetten. Zuivel bevat veel calcium en dit stimuleert de haargroei. Dit is natuurlijk geweldig, maar als ik zuivelproducten eet/drink dan heeft dat jammer genoeg een negatief effect op mijn huid. Ik heb het er nu alsnog bijgezet omdat heel veel mensen hier natuurlijk geen last van hebben en een heleboel dames en soms ook heren willen snel lang haar.

 

Als jullie dit soort tips leuk vinden en er iets aan hebben. Of jullie hebben zelf ook nog tips, dan lees ik dat graag hieronder terug. 🙂

 

 

 

Bronnen;
http://debestetips.com/article/haar-tips-19-voedingstips/
https://www.gezondheidsnet.nl/haarverzorging/top-10-voeding-voor-gezond-haar

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.