Recept; Oreo ijstaart!

Vandaag het recept voor een overheerlijke Oreo ijstaart! Ik heb dit recept ongeveer 1 jaar geleden ergens online gezien. Ik ben hem toen meteen gaan maken en hij was echt super lekker! Daarom vind ik ook dat ik dit recept met jullie moet delen.

Wat heb je nodig;
– 4 a 5 doosjes  Oreo koekjes (in ieder doosje zitten 4 zakjes)
– 1,5 liter slagroom of vanilleijs
– Chocoladesaus
– Chocoladeglazuur
– Een springvorm van ongeveer 24cm

& nu dan de bereiding;
Allereerst beginnen we met de rand van de taart, hiervoor zetten we de hele oreo’s tegen de rand van de springvorm aan. Daarna ga je verder met de bodem deze maak je door de helften van de oreo’s van elkaar af te halen en ze vervolgens te verspreiden over de bodem (van de springvorm).

Nu kun je aan de mix beginnen. Zorg ervoor dat je het ijs al een paar uur buiten de vriezer hebt staan, zodat het ijs zacht word. Vervolgens doe je het ijs in een grote kom en maak je de stukken die nog hard zijn, zacht met een lepel. Breek de oreo’s die je nog over hebt in stukjes. Deze voeg je dan aan het ijsmengel toe, daarna voeg je ook de gewenste hoeveelheid chocolade saus toe (roer deze er voorzichtig door zodat je een swirl effect krijgt.

Nu mag je het ijsmengsel in de met oreo’s beklede springvorm gieten en zet je deze voor ongeveer 3 uur in de vriezer totdat het ijs weer bevroren is.

Wanneer je ijstaart bevroren is kun je aan de slag met het chocoladeglazuur. Ik had kant en klare zakjes in de supermarkt gekocht. Let er wel op dat je snel moet werken, want zodra het glazuur de taart raakt bevriest het onmiddellijk.

Zet je ijstaart weer even in de diepvries en klaar is je overheerlijke oreo ijstaart!

wpid-screenshot_2015-11-11-14-28-58-1.png
Dit was de eerste keer dat ik hem gemaakt had. Hij was dan ook niet echt mooi geworden, maar hij was wel echt lekker!

Dit kan echt iedereen maken! Het is niet heel erg gezond, maar te lekker om te laten staan.

Lots of love,
Natalia

Comments

comments

3 comments found

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.