Recept; Courgette gevuld met tonijn

Recept; Courgette gevuld met tonijn

Al langere tijd heb ik geen recept geplaatst. Daarom vind ik het tijd dat ik weer eens een recept met jullie deel. Een paar maanden geleden ben ik met een programma begonnen voor een gezonde levensstijl. Een van de recepten die ik tegenkwam was de courgette gevuld met tonijn. Het was een groot succes bij ons thuis, daarom heb ik besloten om deze ook met jullie te delen. De eerste keer heb ik het precies gemaakt zoals het beschreven stond, maar later heb ik het zelf een beetje aangepast. Dit is ook het recept dat ik met jullie deel omdat ik die persoonlijk toch iets lekkerder vind.
Het recept is voor 4 personen, maar je kan de ingrediënten halveren zodat het voor 2 personen is.

wp-1471978173946.jpg

Ingrediënten;
– 2 Courgetten
– 1 Rode paprika
– 70g Tomatenpuree (blikje)
– 320g Tonijn in olijfolie (blikje á 160g)
– 2 Uien
– Paprikapoeder, peper en zout en evt. cayennepeper
– 200g Zilverliesrijst

Bereiding;
Verwarm de oven op 200°C en kook ondertussen de rijst met weinig zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de courgettes en hol ze uit met een lepel. Snijd het binnenste deel in kleine stukjes.

Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op, deze verhit je in een pan en daar voeg je dan de ui, tomatenpuree, stukjes courgette en paprika toe. Voeg daarna de tonijn toe en breng deze op smaak met de paprikapoeder, peper,zout.en evt. cayennepeper.

Leg de courgettes in een ovenschaal en vul deze met het mengel en verwarm ze dan ongeveer een kwartiertje in de oven.. Vervolgens kun je de courgette serveren met de rijst (Je kan dit natuurlijk ook zonder rijst eten.).

Bon appetit!

P.s. Volgens mij was dit recept ook detoxproof. Als dat niet zo is dan hoor ik dat graag!

”Sorry, there´s no magic bullet. You gotta eat healthy and live healthy to be healthy and look healthy. End of story.”

logo natalia2

 

 

2 comments found

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.