Kerst & wat outfit inspiratie voor NYE

Hopelijk hebben jullie (de mensen die kerst vieren) een leuke kerst gehad!
Mijn kerst was op zich wel goed, al was mijn broertje wel een beetje in een zeur humeur en vond die dus niks goed en/of leuk. Omdat ik deels Pools ben hebben we zo onze tradities met kerst.

In Polen begint kerst op de avond van 24 december, deze avond heet Wigilia. Vlees en alles wat onder de categorie “vette en zoete happen” valt, wordt de hele dag buiten beschouwing gelaten, omdat op de dag voor Kerstmis wordt gevast. Het is gebruik om onder het tafelkleed wat stro te leggen, als symbool voor de kribbe van Jezus. Zeer belangrijk is voor aanvang van het diner het uitdelen van opłatek, flinterdunne wafelbrood (vergelijkbaar met de hostie), waarvan iedereen een deel van elkaars opłatek opeet en het allerbeste wenst. Gebruikelijk is ook een extra plek met bord aan de tafel voor een onvoorziene gast, als symbool van gastvrijheid en als plek voor eventueel overleden familieleden.

Bron: Wikipedia

Voor veel mensen zijn deze tradities moeilijk te begrijpen, maar ik ben er mee opgegroeid. Eigenlijk weet ik niet beter, dan dat het altijd zo is. Al hadden we dit jaar geen stro.

Ik was trouwens helemaal vergeten om mijn ‘kerst’ kamer te laten zien, terwijl ik dat wel zou doen. Ik had de foto’s al gemaakt, maar was het gewoon vergeten.

Normaal doe ik elk jaar een andere kleur, maar ik vind dit rode eerlijk gezegd wel heel erg leuk. Ik denk dan ook dat ik dit volgend jaar weer zo doe. 🙂

Ik had hele eenvoudige looks met de kerstdagen. Ik had op kerstavond een zwart met paarse jurk aan, waar ik geen foto van heb en op de 1e kerstdag had ik mijn jurkje van de Zara aan. Mijn make-up was ook best casual, al had ik wel rode lippenstift op. (maar dat heb ik wel eens vaker). Ik had wel iets nieuws met mijn nagels geprobeerd. Ik wilde een soort van dipdye overloop effect maken. Wat er in het echt gelukkig wel beter uitziet dan op de foto.  ‘s nachts toen ik mijn make up eraf wilde halen zat ik voor mijn kaptafel en zag ik mijn eyeliner liggen. Uiteindelijk was ik in plaats van make-up eraf halen, make-up aan het op doen. Een aantal jaar geleden deed ik dagelijks eyeliner op, maar omdat mijn oog ontstoken raakte was ik ermee gestopt. Elke keer als ik het weer probeer dan haal ik het toch weer weg. Vooral omdat ik het niet meer gewend ben, daarnaast heb ik ‘hooded’ eyes en dan vind ik het gewoon minder mooi. Al was het dit keer naar mijn mening best goed gelukt en dat zelfs onder invloed van alcohol! haha
& nu dan wat inspiratie voor NYE

screenshot_2015-12-22-20-43-39-1.png

Glitterjurken.. je ziet ze overal met de feestdagen. Dit is echt mijn enige glitter/pailletten jurk.  Meestal vind ik het al heel snel too much. Ik ben eigenlijk altijd thuis met Oud en Nieuw, dus dan heb ik meestal gewoon een eenvoudig jurkje aan. Ik had dit jurkje volgens mij 2 jaar geleden bij Modemusthaves besteld, die nu ook hele leuke glitterjurken hebben.

Deze outfits heb ik bij de Wehkamp gezien en vind ik zelf erg leuk voor Oud en Nieuw!

jump

VILA jumpsuit €59,95

629309_pb_01

River Island pencil rok €33,00

589941_pb_01

Morgan jurk €45,00

Volgens mij heb ik nu al best veel verteld  en ik heb eigenlijk nog veel meer te vertellen, maar dat bewaar ik wel voor de volgende keer!

Volg me ook via Bloglovin

Comments

comments

7 comments found

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.