Declutter tips & waarom ik al maanden niks heb gepost..

Declutter tips & waarom ik al maanden niks heb gepost..

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik hier iets gepost heb en wat heb ik het bloggen gemist! In deze blogpost leg ik kort even uit waarom ik al maanden niks meer geplaatst heb en geef ik een aantal declutter tips.

Waarom ik al maanden niks gepost heb..

De afgelopen 12 maanden zijn leuke, drukke maar ook moeilijke maanden geweest. Ik denk dat het verstandig is om nu niet alles tot in de details de vertellen, maar ik kan het wel kort samenvatten. Ik werkte 32 uur, ben een webshopFashion District 93” begonnen, probeerde ik mijn vrienden nog te zien en zo zijn er nog wat dingen gebeurd waar ik later misschien een blogpost over zal plaatsen. Al deze dingen zorgden ervoor dat ik eigenlijk geen tijd meer nam om te bloggen, terwijl dit een van de dingen is die ik super leuk vind om te doen. Daarom heb ik besloten om toch weer te beginnen.

Declutter tips

Aangezien ik weer een frisse start heb gemaakt en de lente is begonnen lijkt mij dit de perfecte topic op mijn blog weer verder mee op te pakken. Decluttering is zoiets als: je huis van alle rommel ontdoen (opruimen). En wat is er fijner dan een opgeruimd huis/gevoel. Hieronder vind je 6 tips zodat je een pro ‘declutteraar’ word.

 1. Deel je decluttering-sessies in
  Niet alleen de tijd die je aan decluttering besteedt moet goed worden gepland, ook de manier van aanpak moet worden georganiseerd. Werk kast per kast en houd daarbij een bepaaldde volgorde aan. Sommige mensen werken liever kamer per kamer, maar je kan er ook voor kiezen om per categorie te werken bijv. kleding, schoenen, papieren, make-up ect.
 2. Sorteer alles uit
  Het uitsorteren van je spullen is al niet gemakkelijk. Maak hier een plan voor. Zet dingen die voor jou geen toegevoegde waarde meer hebben maar die dat wel voor anderen kunnen hebben op internet te koop. Gooi oude kleding in de kleding containers op straat en breng andere spullen naar de kringloopwinkel of geef ze aan familie/vrienden die er wat aan hebben. Spullen die binnenkomen, zoals post, reclamefolders ect. kun je ook het beste meteen uitsorteren, want ik weet uit ervaring dat dit zich snel opstapeld.
 3. Een ‘swap’ party
  Organiseer een ‘swap’ party met je vriendinnen. Zo motiveer jij je vriendinnen om ook te declutteren. Iedereen brengt spullen mee die zij niet meer willen hebben, maar waar de rest misschien wel blij mee zou zijn. Iedereen kan dan pakken wat ze eventueel zouden willen hebben. Wat na je ‘swap’ party overblijft kun je dan nog weg doen.

  Bij mij ligt altijd heel mijn bed vol als ik bezig ben met declutteren.
 4. Koop geen nieuwe dingen
  Hoe moeilijk het ook is, maar probeer niks te komen. Je bent bezig met opruimen en dat is best lastig als nog meer rommel maakt door nog meer spullen te kopen.
 5. Een in twee uit
  Dit spreekt eigenlijk voor zich. Voor elk ding dat je het huis binnenbrengt, moet je er twee wegdoen.
 6. Maak een 1-jaar-doos
  Soms is het echt moeilijk om bepaalde dingen weg te doen. Wat je dan het beste kan doen is: Al deze spullen bij elkaar in een doos stoppen. Heb je de doos binnen 1 jaar niet open gemaakt om er spullen uit te pakken, dan betekend dit dat je die spullen echt niet nodig hebt.

”Clear your stuff. Clear your mind.”

Hopelijk hebben jullie iets aan de tips. Declutter jij weleens?

p.s. Ja ik heb foto’s gebruikt van mijn toen nog rommelige kamer.

Comments

comments

13 comments found

 1. Ik zit in het laatste trimester van mijn zwangerschap, dus ik voel langzaamaan de nesteldrang en opruimwoede binnensijpelen. Volgende week maar eens werk van maken, ik begin dat met de keuken!

 2. Welkom terug! Ik declutter zelf ook echt supervaak en graag, zeker bij de start van een nieuw seizoen. Ik zit nu dus ook volop in een lente declutter!

 3. Goeie tip die 1 jaar doos. Ik heb het met kleding in mijn kast die als ik het draag leuk is, maar om de een of ander manier draag ik het dus niet. Tijd om me te ontdoen van al die kleding

 4. Continu 🙁 Na het lezen van de Marie Kondo-Boeken zijn er toch echt 5 vuilniszakken uitgegaan. Maar met een klein kindje in huis die houdt van verzamelen. Een man die geen tijd heeft om te declutteren schiet het echt niet op.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.