Verzorging van je huid in de herfst & winter

Verzorging van je huid in de herfst & winter

In de herfst en winter heeft je huid vaak wat extra verzorging nodig. Door de koude en droge lucht, droogt je huid namelijk al snel uit. Daarnaast kan je huid door het temperatuurverschil tussen binnen en buiten ook erg droog worden. Toen ik nog in de horeca werkte is er zelfs een jaar geweest, dat echt heel mijn handen kapot waren. Ik had allemaal kleine wondjes en elke keer als ik mijn hand bewoog dan sprong er een wondje open. Dat was gewoon echt niet te doen. Dit kwam trouwens vooral omdat ik tussendoor veel moest afwassen (met warm water). Dus ik ben op onderzoek uitgegaan en ben erachter gekomen wat je kunt doen/gebruiken om je huid zo mooi mogelijk te houden tijdens de koude herfst en winterdagen.

wp-1477469353825.png

Vochtinbrengende dagcrème 
Bescherm je huid tegen invloeden van buitenaf met een intense, vochtinbrengende dagcrème. Het is ook slim om een dagcreme met uv-filter te gebruiken. Factor 15 is voldoende. Zo bescherm je je huid extra goed en voorkom je vroegtijdige veroudering van de huid.

Een goede nachtcreme
Met een goede nachtcreme kun je al veel verschil maken voor je huid. Je huid neemt snachts veel beter stoffen op dan overdag. Ik merk ook dat als ik een nachtcreme of serum opdoe voor het slapen gaan, mijn huid er de volgende dag veel beter uitziet en aanvoelt.

Reinigen & scrubben
Het goed reinigen van je huid is sowieso erg belangrijk. Gebruik tijdens de koude dagen milde producten en vermijd agressieve middelelen. Daarnaast moet je ook scrubben want ook in de winter moet je huid soms van die dode huidcellen af. Nu zeg ik niet dat je elke dag flink moet lopen scrubben maar als je een aantal keer in de week een milde scrub doet, dan is dat genoeg.

20161024_175254.png

Lippen
Gebarste lippen. Dit heb ik elk jaar wel een keer last van en ik vind het vreselijk. Gebruik een vochtinbrengend product om je lippen goed te hydrateren en om het barsten te voorkomen. Ik heb ooit weleens een vriendin aangeraden (die hele droge lippen had) om vaseline of iets anders vettigs ‘s nachts op haar lippen te smeren. Want net zoals met een huid hebben je lippen snachts meer tijd om te herstellen. De volgende dag kwam ze blij naar me toe om te zeggen dat het heeft geholpen. ♥

Handen
Je hebt het bij de intro al kunnen lezen. Ik heb altijd last van mijn handen in de herfst en winter. Mijn handen zijn ook bijna altijd koud (zelfs in de zomer!). Tijdens de herfst en winter heb ik serieus in elke tas die ik gebruik een handcrème liggen. Handcrème is vet en niet handig maar wel effectief. Eigenlijk moet je er een gewoonte van maken en elke keer na het handen wassen je hadden insmeren met een handlotion (dit is minder vet) of een handcrème.

 

My favorite thing about
winter?

When it’s over.

 

p.s. Een goede manier om een vochtinbrengend product aan te brengen is als het gezicht en/of lichaam nog een beetje vochtig of nat is.

cropped-goed.png

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.