8 kleine leugens van fashion verslaafden

8 kleine leugens van fashion verslaafden

Regelmatig betrap ik mezelf op een klein leugentje/smoesje. Meestal is dit tijdens het shoppen. Ik denk dat bijna iedereen wel een beetje shopverslaafd is. Misschien niet perse verslaafd aan fashion, maar bijvoorbeeld aan beautyproducten, gadgets of boeken…

Dit zijn een aantal leugens die bijna alle fashion verslaafden gebruiken.

 1. Ik heb niks om aan te doen.
  We weten allemaal dat dit een grote leugen is, maar toch zeggen we het. Ik denk dat ik het elke week wel een keer zeg.
 2. Ik ga deze maand niks meer kopen.
  Tot je het weekend erop met een vriendin mee gaat naar de stad omdat ze nog wat spulletjes voor op vakantie nodig heeft en je vervolgens thuis komt met een nieuwe jas en een nieuwe tas. (Ja, dit is me afgelopen zondag overkomen, maar die tas en jas zijn wel echt heel erg mooi.)
 3. Een tas van €3000,- is een investering.
  Dit heb ik wel een aantal keer gezegd. Misschien dan niet over een tas van €3000,- euro, maar wel over wat duurdere tassen dan die ik normaal koop. Ik vind dit eigenlijk ook nog steeds een goede reden want de duurdere tassen die ik heb, die gebruik ik nog steeds.
 4. Maar het is sale.
  Ja, want nu kost die jas nog maar €150,- in plaats van €300,- en moet je hem dus kopen, want je hebt natuurlijk nog niet genoeg aan die 8 andere jassen.
  quote fashion verslaafde by me
 5. Dit is de laatste / het laatste paar.
  Dit overkomt mij best vaak. Dat ik verliefd word op een item en dan erachter kom dat, dit de laatste in mijn maat is. Dan moet je het eigenlijk wel kopen. Soms loop ik weg en denk ik; nee, je hebt het niet nodig en dan loop ik vervolgens weer terug om het toch te kopen.
 6. Ik volg geen trends.
  Stiekem doe je dat wel gewoon.
 7. Ik heb echt nieuwe schoenen nodig.
  Altijd hebben we nieuwe schoenen nodig. Laatst had ik nog witte sneakers nodig en nu ben ik alweer aan het kijken voor zwarte sneakers. Het lijkt nooit te stoppen. Ergens online had ik ook een leuk artikel gelezen, over waarom  sommige vrouwen verslaafd zijn aan het kopen van schoenen en er stond dat je kledingmaat vaak veranderd. Omdat het gewicht bij sommige vrouwen ook veranderd, maar schoenen blijven je altijd trouw. Je hebt niet de ene maand maat 37 en de andere maand 39 en dan weer 38. Schoenen zullen je nooit teleurstellen.
 8. Ik val toch wel een paar kilo af.
  Je ziet een super leuke broek, maar hij is net te klein en dan koop je hem toch met als reden dat het bijna zomer is en je nu flink gaat diëten. Vervolgens ligt die broek de hele zomer ongebruikt in je kast.

logo natalia2

7 comments found

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.